onsdag, oktober 20, 2021
spot_img
More

  Senaste

  Stefan Löfvén (S) avsattes i historisk misstroendeomröstning

  Stefan Löfvén har avsatts som statsminister och nu väntar en period av osäkerhet kring vem och vilka partier som kommer att leda landet. Antingen blir det nya talmansrundor eller så kommer det utlysas ett extraval.Det är ett historiskt beslut. Aldrig tidigare har ett statsråd avsatts i en omröstning. 

  Med 181 röster bifölls misstroendeförklaringen mot Stefan Löfvén. Det var sex fler än vad som krävdes för att avsätta regeringen. Avgörande var Vänsterpartiets stöd. De försök till kompromisser som man arbetade med under helgen räckte inte för att partiet skulle dra tillbaka sitt stöd för misstroendet.

  Annie Lööf vägrade att släppa punkt 44 och därmed blev det en misstroendeomröstning där regering och Stefan Löfvén avsattes. Några dagar senare återkommer Annie Lööf och Centerpartiet med att de nu kan stryka punkt 44 och så går vi vidare met ett nytt januariavtal där vi sänker lönerna för de lågavlönade och sänker skatten på sparande var deras budskap. Både Socialdemokrater och Miljöpartiet tyckte det var ett utmärkt konstruktivt besked.

  Liberalerna som tidigt satt ned foten och sagt att man vill ha en borglig regering med Ulf Kristersson som statsminister sa resolut nej till Annie Lööfs invit till att skriva ett nytt januariavtal.

  Nu har statsminister på sig till Måndagen med att återkomma om det blir talamansrundor eller ett extra val.

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Missa inte

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.